Det gode indeklima i din bolig

30. november 2023

2 minutters læsetid

I næsten alle nybyggede projekter stilles der idag store krav til det gode indeklima idag. Det er derfor vigtigt at man tager forbehold for dette når man skal have tegnet hus. Det kan også ofte være en rigtig god ide, at tage det gode indeklima med i mente i sit hus, hvis man er igang med en større renovering.
Gå tilbage

Ventilation

Når man taler om det gode indeklima, taler man hurtigt over mod ventilation som en af de afgørende faktor. Det er vigtigt at man får projekteret sit byggeri med det rigtige ventilations anlæg. Så man både undgår støj og træk. Herunder har vi listet et par punkter op, omkring ventilations anlæg.

  1. Ventilationssystemer: Nybyggeri kræver normalt mekanisk ventilationssystemer, der kan styres og reguleres for at opfylde de specificerede krav. Systemerne omfatter ofte både tilførsel og udsugning af luft og kan også indeholde varmegenvindingssystemer for at maksimere energieffektiviteten.
  2. Energieffektivitet: Der er også et fokus på energieffektivitet i danske bygningsstandarder. Ventilationssystemerne skal derfor opfylde specifikke krav for energiforbrug og varmegenvinding for at reducere varmetab.
  3. Støjniveau: Bygningsreglementet fastsætter grænser for støjniveauet fra ventilationssystemet, især i soveværelser og opholdsrum, for at sikre et behageligt indeklima.
  4. Brand- og sikkerhedskrav: Ventilationssystemer skal overholde brand- og sikkerhedsregler og må ikke forårsage spredning af brand eller røg.
  5. Inspektion og vedligeholdelse: Ventilationssystemerne skal vedligeholdes regelmæssigt, og der skal være nem adgang til inspektion og rengøring af filtre og kanaler.
  6. Styring og regulering: Moderne ventilationssystemer bør være udstyret med intelligent styring og regulering for at tilpasse sig ændringer i luftkvalitet og behov for ventilation.
  7. Filtrering og indeklima: Ventilationsanlægget skal omfatte effektive filtre for at forbedre luftkvaliteten og reducere indendørs luftforurening.

Det er vigtigt at arbejde sammen med erfarne fagfolk og arkitekter i Danmark, der er bekendt med de gældende bygningsreglementer og standarder for at sikre, at ventilationssystemet i dit nybyggeri opfylder alle krav og skaber et sundt og komfortabelt indeklima.

04a488b2-b7fd-4fd9-af73-7d03c83fb480jpg

Energi optimering og overophedning

Der sættes også store krav til energi forbruget i nye huse idag. Det kommer derfor ofte af sig selv under opførelsen af ny villa, hvor man får det gode isoleret hus. Men man ser stadig at mange villa’er bliver projekteret med mindstekravet for isolering. Dette kan også være fint, hvis man skal holde økonomien på plads. Men man bør overveje om det er det rigtige sted at spare, da et godt isoleret hus, også ofte spare penge på lang sigt på varme regningen, og holder huset varmt om vinteren, og koldt om sommeren, som er med til at give det gode indeklima.Mange nye villa’er idag, har rigtig store vinduespartier i facaderne, og ofte mod syd/vest. Dette er med til at gøre huset meget varmt i sommermånederne. Det er vigtigt man tager hånd om dette, enten ved at sørge for god naturlig ventilation, med nok vinduer der kan åbnes. Eller man kan bruge solafskærmning på udvendig side af vinduet, for at forhindre for meget varme ind i huset.
Selv med 3 lags ruder, kan det være en kamp for at holde varmen ude af huset.

Indled en uforpligtende dialog

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Vi kontakter dig inden for 24 timer
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram